دادگاه تجدیدنظر؛ فرهاد پاکروح مزرعه به پرداخت جزای نقدی محکوم شد

فرهاد پاکروح مزرعه، فعال ترک (آذربایجانی) و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری اخیر، توسط شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر آذربایجان شرقی به پرداخت صد میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد. وی پیشتر توسط دادگاه بدوی به حبس، ممنوعیت خروج از کشور و ضبط تلفن همراه محکوم شده بود.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرهاد پاکروح مزرعه، فعال ترک (آذربایجانی) و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری اخیر، به پرداخت جزای نقدی محکوم شد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر آذربایجان شرقی صادر و به وی ابلاغ شده است، آقای پاکروح مزرعه به پرداخت صد میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد. وی پیشتر توسط دادگاه بدوی به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق انتشار تصاویر و مطالب مخالف نظام در فضای مجازی” به چهار ماه حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و ضبط تلفن همراه محکوم شده بود.

فرهاد پاکروح مزرعه پیشتر در تاریخ بیست و هشتم آبان ماه پس از تفهیم اتهام در شعبه پانزده بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز با تودیع قرار وثیقه صد میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

آقای پاکروح پیشتر نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

محمد یوسفی‌ سادات از زندان اوین آزاد شد

محمد یوسفی‌ سادات، شهروند اهل اردبیل، روز یکشنبه ۱۴ اسفندماه، از زندان اوین آزاد شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۱، محمد یوسفی‌ سادات، از زندان اوین آزاد شد.

این شهروند اهل اردبیل روز دوشنبه یک اسفند ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

محمد یوسفی‌ سادات روز سه شنبه دوم اسفند در تماس تلفنی با خانواده خود از انتقالش به زندان اوین خبر داده بود.

تاکنون از دلایل بازداشت و شرایط نحوه آزادی این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

آزادی آرش کیخسروی، وکیل دادگستری از زندان اوین

امروز دوشنبه پانزدهم اسفند ماه، آرش کیخسروی، وکیل دادگستری از زندان اوین آزاد شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه پانزدهم اسفند ماه ۱۴۰۱، آرش کیخسروی، وکیل دادگستری از زندان اوین آزاد شد.

ابوذر نصراللهی، وکیل دادگستری ضمن اعلام این خبر گفت: “شعبه بیست و یک دادگاه تجدیدنظر، الباقی کیفر حبس را به مدت پنج سال تعلیق نمود و در خصوص پرونده دیگر تحت عنوان فعالیت تبلیغی‌ علیه‌ نظام قرار وثیقه‌ صادر شد.”

آرش کیخسروی پیشتر در تاریخ بیست و هشتم آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شد.

لازم به ذکر است، در تاریخ بیست و سوم مردادماه سال گذشته، آقای کیخسروی به همراه هشت تن دیگر از وکلای دادگستری در جریان برگزاری جلسه‌ ای در دفتر انجمن حمایت از حقوق شهروندی در تهران بازداشت شدند. وی نهایتا در تاریخ چهارم دی ماه ۱۴۰۰، با تودیع قرار وثیقه هشتصد میلیون تومانی از زندان اوینآزاد شد.

در تاریخ پنجم آبان ماه ۱۴۰۰، آرش کیخسروی در پرونده موسوم به “دادخواهان سلامت” توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تشکیل گروه معاند نظام به هدف برهم زدن امنیت و فعالیت تبلیغی علیه نظام» به دو سال حبس، یک سال محرومیت از وکالت و یک سال محرومیت از فعالیت رسانه‌ای محکوم شده بود. نهایتا این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

برگزاری جلسه بازپرسی سمیرا ابراهیمی و ارسلان یزدانی، شهروندان بهائی

روز شنبه سیزدهم اسفند ماه، جلسه بازپرسی سمیرا ابراهیمی و ارسلان یزدانی، شهروندان بهائی در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین برگزار شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه سیزدهم اسفند ماه ۱۴۰۱، جلسه بازپرسی سمیرا ابراهیمی و ارسلان یزدانی، شهروندان بهائی برگزار شد.

در جریان این جلسه، خانم ابراهیمی و آقای یزدانی در خصوص اتهامات “عضویت در گروه های معاند نظام”، “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر و مخل شرع مقدس اسلام با توجه به فعالیت های رسانه ای” به دفاع از خود پرداختند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده آنها به هرانا گفت: “این زوج به صورت جداگانه از خودشان دفاع و تمامی اتهامات را رد کردند.”

ارسلان یزدانی، شهروند بهائی ساکن تهران پیشتر در تاریخ دهم شهریورماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و  در تاریخ بیست و چهارم مهرماه، از زندان اوین آزاد شد. خانم ابراهیمی، همسر وی نیز در تاریخ بیستم دی ماه ۱۴۰۰، در پی حضور در شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت و نهایتا در تاریخ بیست و یکم دی ماه از زندان اوین آزاد شد. آزادی آنها با تودیع قرار وثیقه صورت گرفت.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

تکرار مسمومیت سریالی دانش آموزان در شهرهای مختلف

در ادامه مسمومیت سریالی دانش آموزان در مدارس کشور، ۳۹ تن از دانش آموزان در بخش شاندرمن ماسال، ۳۰ دانش‌آموز در قوچان، ۱۶ دانش آموز و یک معلم در نیشابور تعدادی از دانش آموزان در مدارس زاهدان، لارستان و سلماس دچار مسمومیت شدند. همچنین شمار دانش آموزان مسموم شده در استان خوزستان به بیش از هزار و صد تن افزایش پیدا کرد و جمعی از دانشجویان خوابگاه دخترانه‌ ای در مشهد نیز در پی مسمومیت راهی بیمارستان شدند.

به نقل از فارس، حبیب حی‌بر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از افزایش تعداد دانش آموزان مسموم شده در استان خوزستان خبر داد.

وی روز جاری اظهار داشت که تاکنون “یک هزار و ۱۰۴ تن” در پی مسمومیت به بیمارستان های استان مراجعه کرده اند.

حی‌بر در تشریح جزئیات بیشتر در این رابطه عنوان کرد: “تعداد ۶۸۸ نفر ورودی بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور بودند که ۶۷۸ نفر ترخیص و ۱۰ نفر در حاضر در این بیمارستان‌ها بستری هستند.”

او ادامه داد: “از کل افراد مسموم شده نیز ۴۱۶ نفر ورودی بیمارستان‌های آبادان بودند که ۴۰۴ نفر پس از درمان سرپایی ترخیص شدند و ۱۲ نفر در بیمارستان بستری هستند.”

روز گذشته ۷۰۰ تن از دانش آموزان محصل در مدارس استان خوزستان، در پی مسمومیت ناشی از استنشاق “گاز سمی” راهی بیمارستان ها و مراکز درمانی این استان شدند.

مسمومیت ۳۹ تن از دانش آموزان در بخش شاندرمن ماسال

به گزارش صدا و سیما، روز جاری فرماندار ماسال از مسمومیت ۳۹ تن از دانش آموزان مدرسه ای دخترانه در بخش شاندرمن این شهر خبر داد.

غلامرضا گیل چالانی گفت: ۱۹ نفر از این دانش آموزان به بیمارستان منتقل شدند. ۲۰ دانش آموز دیگر نیز پس از مداوای سرپایی در مدرسه ، به خانه رفتند.

بنابر ادعای فرماندار ماسال، حال عمومی دانش آموزان “رضایت بخش” است.

مسمومیت ۳۰ دانش‌آموز در قوچان

به گزارش انتخاب، صبح امروز دوشنبه ۱۵ اسفند، فرماندار شهرستان قوچان از مسمومیت ۳۰ دانش‌ آموز دبیرستان دخترانه عطار در این شهرستان  خبر داد.

عباسعلی صفایی افزود: “۱۸ نفر از این دانش‌ آموزان که حال مساعدی نداشته و بی‌ حال بودند، با چهار دستگاه آمبولانس اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.”

مسمومیت ۱۶ دانش آموز و یک معلم در نیشابور

به گزارش انتخاب، رئیس اداره آموزش و پرورش نیشابور از مسمومیت شماری از دانش آموزان و تنی از معلمان طی روز جاری در این شهر خبر داد.

وی در این خصوص اظهار داشت: “صبح امروز ۱۶ دانش‌ آموز و یک معلم دیگر از دبیرستان‌ های «شهید مدنی» و «شهید امامیان» نیشابور با علائم مسمومیت به بیمارستان اعزام شدند.

به گفته وی، ۱۳ دانش آموز و یک معلم در دبیرستان دخترانه مدنی دچار مسمومیت شده اند و ۳ دانش آموز دیگر نیز در دبیرستان امامیان دچار رویداد مشابهی شده اند.

مسمومیت شماری از دانشجویان در مشهد

به گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور، شامگاه یکشنبه چهاردهم اسفندماه، شماری از دانشجویان خوابگاه دخترانه‌ دانشگاه فنی و حرفه‌ ای الزهرا در مشهد، دچار مسمومیت شدند.

در این گزارش آمده است؛ “در پی این رخداد، آمبولانس در محل حاضر شد و تعدادی از دانشجویان به بیمارستان منتقل شدند.”

مسمومیت تعدادی از دانش آموزان در زاهدان

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، امروز یکشنبه پانزدهم اسفندماه، شماری از دانش آموزان دختر در مدرسه اندیشه در زاهدان دچار مسمومیت شدند.

در این گزارش آمده است؛ علاوه بر مدرسه اندیشه، دانش آموزان دو مدرسه دخترانه دیگر نیز در زاهدان دچار مسمومیت شده اند.

لارستان؛ مسمومیت شماری از دانش آموزان

به گزارش فارس، امروز یکشنبه پانزدهم اسفندماه، رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان از مسمومیت تعدادی از دانش آموزان در لارستان خبر داد.

محسن سلمانپور مدعی شد: “عمده دانش آموزان به صورت سرپایی درمان و ترخیص شدند و در حال حاضر تعداد کمی از دانش آموزان و تحت مراقبت هستند.”

مسمومیت گروهی از دانش آموزان در سلماس

به گزارش صدا و سیما، امروز یکشنبه پانزدهم اسفندماه، شماری از دانش آموزان در سلماس نیز به مسمومیت مبتلا شدند.

در این گزارش آمده است: “مسئولان اورژانس اعلام کردند حال دانش آموزان مساعد بوده و تعدادی از آنان هم بعد از اقدامات اولیه ترخیص شده اند.”

سریال مسمومیت دانش آموزان مدارس کشور از ماه های اخیر آغاز و کماکان نیز ادامه دارد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مسمومیت دانش آموزان در مدارس را “عمدی” عنوان کرد و معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در این خصوص گفت: “این اقدامات توسط برخی از افراد با هدف تعطیلی تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه صورت گرفته است.”

محمد تقی فاضل میبدی، استاد دانشگاه و حوزه “جریان های مذهبی” را مسئول مسمومیت های سریالی دانش آموزان در مدارس عنوان کرد و دادستان کل کشور هم گفته بود که احتمالا این اتفاقات “عمدی” است.

آزادی معترضان؛ میلاد ارسنجانی از زندان اوین آزاد شد

میلاد ارسنجانی، زندانی سیاسی سابق و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری اخیر، از زندان اوین آزاد شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، میلاد ارسنجانی، از زندان اوین آزاد شدند.

یک منبع مطلع در خصوص نحوه آزادی آقای ارسنجانی گفت که وی مشمول بخشنامه “عفو” شده است.

میلاد ارسنجانی پیشتر در شهریور ماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین، در تاریخ ۱۹ دی ماه به اداره آگاهی شاپور منتقل شد. وی سپس در تاریخ ۲۲ دی، مجددا به زندان اوین بازگردانده شد.

آقای ارسنجانی، پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت توسط مراجع قضایی را داشته است.

پیش از این رئیس قوه قضائیه در نامه ای به علی خامنه ای پیشنهاد عفو موردی و معیاری هزاران زندانی از جمله بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را ارائه و این پیشنهاد در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی با تعیین شروطی مورد موافقت علی خامنه ای قرار گرفت. جزییات تکمیلی در مورد آمار کلی افرادی که با اعمال این دستورالعمل آزاد می شوند، تا کنون توسط نهادهای متولی اطلاع رسانی نشده است.

پرونده ترانه جامه بزرگی به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد

پرونده قضایی ترانه جامه بزرگی، شاعر و ترانه سرا، به دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده شد. هم زمان پرونده دیگر وی به دنبال صدور بخشنامه عفو مختومه شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پرونده قضایی ترانه جامه بزرگی به دادگاه تجدیدنظر استان قم ارجاع داده شد.

خانم جامه بزرگی پیشتر در مرحله بدوی از بابت اتهاماتی از قبیل “تبلیغ علیه نظام” به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

همچنین پرونده دیگر وی که پیشتر از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به صدور حکم ۱۵۰ میلیون ریال جزای نقدی منتهی شده بود، به دنبال صدور بخشنامه “عفو” مختومه شد.

ترانه جامه بزرگی، شاعر و ترانه سرا اهل قم، در آذرماه امسال در رابطه با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و چندی بعد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

گزارشی از آخرین وضعیت رضا نوروزی در زندان رجایی شهر کرج

رضا نوروزی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج علیرغم حال نامساعد جسمی از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رضا نوروزی، زندانی سیاسی از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.

یک منبع مطلع در خصوص آخرین وضعیت آقای نوروزی گفت: “رضا که اخیرا مدت چهار روز را در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین بسر برده بود، به دلیل ضرب و شتم، فشارها و ضربات وارده دچار مصدومیت شدید شده و دارای علائمی همچون سر درد، سرگیجه و ادرار خونی است. علیرغم داشتن این علائم مشکوک به ضربه مغزی، او از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده و مسئولان زندان از اعزام او به بیمارستان خارج از زندان و حتی بهداری زندان خودداری می کنند.”

آقای نوروزی در تاریخ هفتم اسفندماه، از زندان رجایی شهر کرج به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

سپس چهارشنبه شب دهم اسفندماه، یک منبع مطلع ضمن بیان اینکه آقای نوروزی بعد از چهار روز بیخبری به زندان رجایی شهر بازگشت، به هرانا گفت: “رضا نوروزی در این چهار روز در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس بود.”

پیشتر در تاریخ ۲۱ مهرماه، رضا نوروزی از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود.

آقای نوروزی در اوخر مرداد ماه سال جاری در پی گشایش پرونده ای جدید توسط شعبه ۱۲۰۶ دادگاه عمومی و انقلاب کچویی از بابت اتهام “اخلال در نظم زندان” به پرداخت ۱۸ میلیون جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

رضا نوروزی در اردیبهشت ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به مدت ۲ ماه در سلول انفرادی یکی از بازداشتگاه های امنیتی نگهداری شد. وی در نهایت با اتمام مراحل بازجویی به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.

آقای نوروزی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهاماتی از جمله “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام” محاکمه و مجموعا به ۱۰ سال حبس محکوم شد. در نهایت با تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر و با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ حبس در خصوص او قابل اجرا است.

رضا نوروزی متولد ۱۳۶۹، اهل شهرستان سراب، پدر دو پسر سه ساله و یک ساله است.

اعتراضات سراسری؛ بهروز ایزدی راد به حبس محکوم شد / سند

بهروز ایزدی راد، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری اخیر توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شهرستان علی آباد کتول به مجموعا چهار سال و یک ماه حبس محکوم شد که پس از تسلیم به رای، این محکومیت به دو سال و ده ماه حبس تعزیری تقلیل یافت.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهروز ایزدی راد به حبس محکوم شد.

بر اساس حکمی که توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان علی آباد کتول به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد خلیلی صادر و به آقای ایزدی راد ابلاغ شده، وی به مجموعا چهار سال و یک ماه حبس محکوم شد که پس از تسلیم به رای، محکومیت وی از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۹ ماه حبس و به اتهام “تحریک مردم به اغتشاش و درگیری” به بیست و پنج ماه حبس، مجموعا دو سال و ده ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی تقلیل پیدا کرد.

آقای ایزدی راد در تاریخ ۲۸ آذرماه امسال، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان علی آباد کتول جهت دفاع از اتهامات مطروحه احضار شده بود.

وی پیشتر در اویل مهرماه امسال توسط نیروهای امنیتی در استان گلستان بازداشت و بعد از مدتی به زندان امیرآباد گرگان منتقل شده بود.

تصویری از ابلاغیه صادره توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان علی آباد کتولتصویری از حکم صادره توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان علی آباد کتول

در پی اعتراض به مسمومیت دانش آموزان؛ پژمان معین در اردبیل بازداشت شد

شنبه سیزدهم اسفند، پژمان معین شهروند ساکن اردبیل در جریان تجمع اعتراضی خانواده های دانش آموزان مسموم شده، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعلان حقوق بشر در ایران، روز شنبه سیزدهم اسفندماه ۱۴۰۱، پژمان معین توسط نیروهای امنیتی در اردبیل بازداشت شد.

یک منبع مطلع در این خصوص گفت: “بازداشت آقای معین در جریان تجمع اعتراضی خانواده های دانش آموزان مسموم شده صورت گرفته است.”

تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

لازم به ذکر است، سریال مسمومیت دانش آموزان مدارس کشور طی ماه های اخیر آغاز شده و کماکان نیز ادامه دارد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مسمومیت دانش آموزان در مدارس را “عمدی” عنوان کرد و معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در این خصوص گفت: “این اقدامات توسط برخی از افراد با هدف تعطیلی تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه صورت گرفته است.”

همچنین محمد تقی فاضل میبدی، استاد دانشگاه و حوزه “جریان های مذهبی” را مسئول مسمومیت های سریالی دانش آموزان در مدارس عنوان کرد و دادستان کل کشور هم گفته بود که احتمالا این اتفاقات “عمدی” است.

Design a site like this with WordPress.com
Get started